De ce este sanatos zerul?

 

Zerul este o sursa bogata de vitamine din complexul B, calciu, potasiu si iod. Mai mult decat atat, proteinele din zer (precum beta-lactoglobulina, albumina, lactoferina) sunt bogate in glutami-citseina, unul dintre cei mai puternici antioxidanti celulari.

 

Proteina din zer sintetizeaza acizii biliari si obliga astfel ficatul sa consume rezervele de colesterol hepatic. 
Zerul are si functia de a proteja impotriva demineralizarii tesuturilor dentare.

 

Cum se obtine zerul

 

Zerul terapuetic trebuie sa fie cat mai proaspat in momentul consumarii – acesta se obtine strecurand laptele dupa ce s-a prins.

 

Exista insa si alternativa prafului de zer, care se gaseste in magazinele naturiste.

 

Beneficii ale terapiei cu zer

 

1. Impiedica dezvoltarea tumorilor

S-a constat ca, in mai multe cazuri de cancer, administrarea zilnica a unui litru de zer, timp de 6 luni, a dus la regresia tumorilor, normalizarea hemoglobinei si a numarului de limfocite.

 

2. Mareste rezistenta organismului la efort si stres

Zerul contine acid orotic, care fixeaza magneziul la nivel celular si creste valoarea energetica a celulelor muschiului inimii, marind astfel rezistenta la efort si stres.

 

3. Previne osteoporoza

Proteinele din zer sunt cele care imbunatatesc absorbtia calciului si ajuta la prevenirea osteoporozei. Totodata, zerul creste densitatea minerala osoasa.

 

4. Are functie diuretica

Daca administrezi zerul pe stomacul gol, acesta provoaca o secretie biliara abundenta si in acelasi timp, are rol diuretic.

 

5. Controleaza greutatea

Serul este sarac in calorii, ajuta la eliminarea reziduurilor si potoleste senzatia de foame (tocmai de aceea se foloseste in diverse diete si cure de slabire)

 

6.Regenereaza pielea

In caz de afectiuni ale pielii, cum ar fi eczemele sau degeraturile, pot fi folosite compresele de zer pe zonele afectate